Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

mandag 10. februar 2014

Drivhuseffekten

Drivhuseffekten virker, det er helt sikkert. Alle som har drivhus vet at det skal lite sol til før temperaturen skyter i været. Det kunne vi konstatere her om dagen, da vi hadde en formiddag hvor solen faktisk skinte.


Her kan du se at temperaturen kl 10:04 var 5 grader, og en halvtime etterpå var den steget til 13 grader.


Så kan man jo spekulere på hvorfor inne- og utetemperaturtallene er så forskjellige, når temperaturføleren ligger rett ved siden av apparatet. Men; det er ikke poenget i dag. For ordens skyld så nevner jeg at temperaturen utenfor drivhuset var ca 2 grader.

Og det er nettopp dette som er det fine med å ha et drivhus. Nå på vårparten (hi hi, "på vårparten") er det ofte fristende å sitte ute når det er fint vær. Men, så viser det seg  være for kaldt. Da er drivhuset godt å ha.

Ha en fin uke, mens du venter på våren!

5 kommentarer:

 1. Veeldig kjekt med drivhus nå på vårparten ;-))...skal være sikkert og visst! Så nå er det ut og ned og inn i glass-slottet ! Ha en fin uke selv.
  Mvh Eli.

  SvarSlett
 2. Enig med deg! Drivhus er en genial måte å forlenge utesesongen- både før og etter hagelivet ellers tar til :-D
  Ha en forsatt fin uke
  Stein

  SvarSlett
 3. Nå midt i mars er det over 30 grader der inne når det er sol.

  SvarSlett
 4. Kjekt med sol, for oss hagegale når vi har lyst ut og det er kaldt, og kjekt med automatiske lukeåpnere. Det hjelper for plantene, og for samvittigheten min når det er sol fra skyfri himmel :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, lufting er veldig viktig! Man kan egentlig ikke få nok lufteluker, jeg ser på proffe veksthus at de gjerne har lufting i hele takets lengde. Lykke til ned dine hageprosjekter!

   Slett