Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

onsdag 5. februar 2014

Forspiring

Ja da, vi er godt igang med forberedelsene til årets grønnsakshøst. Vi har allerede sådd artisjokker, endel chili og paprika. De første sådde fruen allerede 5. januar. Nå ser de sånn ut:


Hun sådde to frø i hvert "beger", og ett av dem er allerede luket vekk. Jeg har flink kone!

1. februar sådde hun en god del tomater. De har så vidt begynt å spire, men det tror jeg ikke du kan se på bildet.


Her er det også sådd flere frø i hvert beger, og de vil bli tynnet etterhvert. Som du ser, så har vi drysset et stoff oppå jorda. Det er Perlite eller Vermiculite som begge er (omtrent det samme) vulkansk materiale som skal gi optimale forhold for spiring.

Totalt vil vi nok ha en ti tolv forskjellige tomatsorter, da har vi noe for en hver smak. To-tre planter av hver sort, tenker jeg det blir til slutt. Vi har de aller fleste tomatplantene i drivhuset. Utenfor blir det vanskelig å få dem til å modne skikkelig. Det er for å sikre oss en viss avling at vi er så tidlig ute med såing også. I fjor kunne vi konstatere at våre hjemmesådde tomatplanter var en god del større enn de som ble budt fram for salg i hagesentrene på vårparten.

4 kommentarer:

 1. Det blir mange deilige smaksopplevelser hos dere om noen måneder! Jeg skal så Ildi og Gemini. Det får holde hos oss :)

  SvarSlett
 2. Så mye spennende, det er en fin tid vi har fremover nå. Jeg gleder meg :D Her er kun cili i jorden ennå, tomater kommer om en drøy mnd ;)

  SvarSlett
 3. Masse spennende i dine såpotter, her blir det gode smaksopplevelser utover :) Lykke til videre i våronna ;)

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelige kommentarer, folkens! Det er like artig og spennende hvert år å følge de små spirene.

  SvarSlett