Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 2. februar 2014

Tilbakeblikk på 2013: September

Det er tid for et nytt tilbakeblikk, denne gangen fra den flotte måneden september. I dag kunne jeg godt ha postet et innlegg om måking, for det har opptatt oss de siste dagene. Vi har passet på hele tiden at det ikke er for mye snø på drivhuset, og nå som mildværet har slått til i Åsgårdstrand får vi betalt for arbeidet ved at drivhuset straks er helt fritt for snø og is. I løpet av natten har all snø (ganske mye) sklidd ned fra glasstaket over terrassen, og jeg har måket en liten meter snø ned fra et annet lite halvtak vi har. Men altså, jeg vil mye heller vise bilder og skrive litt om hva vi stelte med i september i fjor. Vi begynner med et innlegg om høstblomster.


Vi er jo glade amatører innenfor hagebruk, og trenger alle de råd vi kan få. I dette innlegget spurte jeg etter råd om hva vi burde satse på for å beholde blomstringen i hagen et stykke ut over høsten. Tusen takk for alle råd!

Høsten er en vakker tid, der hagen på en måte skifter karakter. Både på grunn av at plantene antar andre farger, og ved at sola står lavere på himmelen og således gir et helt annet lys enn på sommeren. Det kan du se litt av her, i dette innlegget som heter Lav sol i hagen.


Ellers er jo september preget av innhøsting og forberedelser for neste årstid. Vi har mye tomater, og ikke alle rekker å bli modne. Det er jo et kjent fenomen her på berget, men det er ingen grunn til å fortvile. Også grønne tomater kan også brukes til noe. Vi lager marmelade av dem, og det blir veldig godt. Når jeg tenker meg om så skriver jeg det ("det er veldig godt", eller "det går fint an å eta" (som betyr det samme)) om alt fra hagen.. Men altså, grønn tomatmarmelade er veldig godt. Hvis du tar en titt på dette innlegget, så ser du hvordan vi gjør det.


Til slutt skal vi se litt på hvordan vi forbereder drivhuset for vinteren. Det er sikkert ikke noen overraskelse for noen at drivhuset må gjøres rent jevnlig. Vi gjør det vår og høst. I løpet av sommeren blir det selvsagt ganske skittent på grunn av dyrkingen og aktivitetene som er knyttet til det. Det sprutes med vann, og rotes med jord.


I løpet av vinteren har det en tendens til å skitnes litt til igjen, så vi tar en runde på våren også. Vi bruker en såpe som er spesielt for drivhus, med noe lurium som hemmer algevekst. Det funker fint.

Det var alt for i dag, ha en fortsatt fin søndag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar