Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 23. mars 2014

Flytte bærbusker

Vi har snakket om å flytte noen bærbusker en god stund nå. Og etter at fruen googlet seg fram til at mars var (er) en god tid for sådanne aktiviteter, så ble det bestemt at nå skulle det skje.

Denne flyttingen er ledd i en større omorganisering av kjøkkenhagen som startet ved at vi fordoblet arealet i fjor. Vi (fruen, særlig) tenker å få litt orden på kjøkkenhagen, og innføre vekselbruk. Vi prøver jo så godt vi kan å drive økologisk, og da vil det være en god ting å drive litt planmessig slik at jorda utnyttes på en bærekraftig måte.

Derfor, altså. De tre bærbuskene våre (ja, vi driver i det små) skal flyttes. De skal stå pent på rad på dette feltet her:


Helt nede til venstre ser du stikkelsbær, mens fruen er i ferd med å grave hull til solbærbuska. Til venstre for fruen står ripsbuska. Vi tenker oss at det skal være grus på bakken under bærbuskene, så vi må flytte på litt av matjorda.

Og mens jeg slo av en prat med vår hyggelige nabo (det ble drøftet hvordan man kan løse problemet med luftbobler i hjemmestøpte hageheller, samt hva naboen skal gjøre med noen vindskier som trenger å bli skiftet ut), viste det seg at fruen hadde vært svært så effektiv (det er hun egentlig hele tiden). Allerede nå jeg vendte tilbake til hagen, så hadde hun skyflet jorda over fra buskene og laget dette flotte området som nå er mer eller mindre klar til å legge poteter.


Jeg fant da stunden moden til å ile til datamaskinen for å skrive dette blogginnlegget, slik at alle der ute på Internettet kan se hva slags flink frue jeg har. (I parentes bemerkes at fruen fremdeles holder på med noe luking eller noe, jeg har god oversikt over henne her jeg sitter i drivhuset med en kaffekopp, kamera og pc).

Ha en fortsatt super søndag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar