Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

mandag 31. mars 2014

Første utvandring til drivhuset

Fruen har satt de første tomatplantene ut i drivhuset. Hvis jeg ikke husker feil, så satt vi de første plantene ut i drivhuset i fjor på denne tiden også (men det er så lett å la seg forvirre av tidlig eller sen påske). Det er omtrent halvparten av tomatplantene som nå er flyttet. Det er forskjellige sorter i alle bøttene.For å være på den sikre siden har vi satt igang en frostvakt (vifteovn), og fruen (hun er jo egentlig ingeniør) logger samvittighetsfullt max og min-temperatur hver natt, samt sammenligner med utetemperaturen. Det må jo bare bli bra, ikke sant? De automatiske lukeåpnerne er satt inn, så vi unngår de skyhøye dagtemperaturene som vi får nå når det er klarvær.

Vi tar også med disse representantene for vårblomster; iris, fioler og anemoner. Det begynner i det hele tatt å bli godt med blomster nå, så alle er glade.
Ha en fin uke i hagen!

2 kommentarer:

 1. Den som hadde hatt et drivhus...
  Det her ser jo utrolig flott ut! I vinduskarmen hjemme begynner det å bli vel fullt, så tomatene må nok snart flytte ut i annekset. Har sådd for mye i år igjen, men syns det er vanskelig å vite, det er jo ikke alle frø som spirer (i teorien), og så er det jo gøy å ha noe å gi bort.
  Hva gjør dere for å begrense antallet? Hvor mange frø sår dere av hver sort?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi satser på to eller tre av hver sort. I år har vi fjorten sorter, hvis jeg husker rett. Jeg synes generellt at tomatfrø spirer bra, så vi sår ikke så mye mer enn det vi trenger selv. Noen ganger tar vi frø fra tomater vi liker (som vi kommer over tilfeldig), da kan man jo ikke vite om de er sånne F1 hybrider eller om de er ekte sorter. Da må man så noen ekstra.
   Vi planter etterhvert en plante per bøtte, så de tar jo ganske stor plass. Til sammen blir det fort 40 bøtter, og det fyller godt opp i drivhuset.
   I tillegg til tomater så er det paprika og chili som får plass inne i drivhuset hele sesongen. Vi har hatt agurker inne også, men de får vi ikke noe greie på. Nå har vi hørt at agurker ikke går så bra sammen med tomater, så da får vi prøve på en ny variant med agurkene i år.
   Begrense antallet tomater? -Gi bort.

   Slett