Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

tirsdag 18. mars 2014

Jeg heier på Transition Horten!

Transition Horten er en gruppe entusiastiske forkjempere for økologisk hagebruk. De ivrer for at folk skal dyrke sin egen mat og på den måten bidra til en mer bærekraftig utvikling i verden. De har f eks et prosjekt som de kaller "Spiselig by Horten". Det går ut på å dyrke mat på ulike steder rundt omkring i byen; i pallekarmer og lignende.

På mandag arrangerte de et kurs i økologisk hagebruk på biblioteket i Horten, og jeg var naturligvis der. Sammen med førti-femti andre, så interessen var stor. Kursholderen var Marianne Leisner som er kjent i økologisk hagebruk-kretser. Hun er kunnskapsrik, engasjert  og morsom; altså kunne vi ikke ha hatt noen bedre enn henne. Og salen viste også at de (vi) satt stor pris på hennes flotte foredrag.

Men, her kommer et par bilder, det er først av frontfiguren i Transition Horten; Jen McConachie. Jen er en meget engasjert dame som gjør en super innsats for saken i Horten.


Jen går til daglig under navnet Eple-Jen, på grunn av et annet prosjekt som hun står bak. Det er Fruktdugnad Horten, som forbarmer seg over frukt som blir til overs. Epler for det meste, som blir presset til nydelig eplemost.

Etter foredraget ble publikum invitert til å få litt hands-on erfaring med å så sine egne økologiske frø i potter laget av avispapir.


Det var en aktivitet som publikum satt pris på. Så rekrutteringen til økologisk hagebruk i Horten ser ut til å være på rett spor.

Ha en fin uke!

2 kommentarer:

  1. Flott og ikke minst viktig med fokus på økologisk dyrking :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja ikke sant! Dette er skikkelig engasjerte folk som setter i gang mange positive ting rundt seg. De fortjener all mulig støtte.

      Slett