Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

tirsdag 25. mars 2014

Kjøkkenhagen våkner til liv

Noen ting står i kjøkkenhagen fra år til år, for eksempel disse to her.


Og nå våkner de til liv. Det er gressløk i forkant og luftløk i bakkant. Gressløk vet jo alle hvordan man bruker, men den luftløken tenkte jeg at jeg kunne kommentere litt. En luftløk kjennetegnes ved at selve løkene dannes ytterst på stenglene. Stenglene er hule rør, og det er dem vi bruker. De snittes opp og brukes i salater og sånt. De smaker litt som en mild hvitløk, ikke så ulikt ramsløk eller hvitløkblader.

Det er ellers artig å registrere fra år til år hvor store forskjeller det er på våren fra år til år. I fjor på denne tiden var det fullt av snø i hagen, og våren var enda flere uker unna. I år er det mildt sagt en annen historie. En mye bedre historie.

Ha en fin tirsdag!

3 kommentarer:

 1. Liker luftløk :) Ikke bare smaker den deilig, men det er ei utrolig artig plante også. Litt kul med småløk på toppen.

  SvarSlett
 2. Artig å høre om luftløk. Den har jeg ikke kjennskap til fra før, men i fjor plukket jeg ramsløk i nærområdet. God å ha i aioli. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 3. Ja, den luftløken er litt artig. Vi har hatt den i evigheter, så jeg aner ikke hvor vi fikk den fra.
  Vi prøver forresten også å få ramsløk til å etablere seg i hagen vår. Nærmere bestemt under noen busker borte ved kompostbingene. Det ser ut som at det skal funke.

  SvarSlett