Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

mandag 10. mars 2014

Livet går sin gang i planterommet

Jeg tilstår det med en eneste gang; planterommet i kjelleren er fruens domene. Der har hun sådd det meste av det vi skal ha av grønnsaker i drivhuset, og enda noe mer. Her kommer en liten gjennomgang av hva vi (hun) har der nede. Først et lite overblikk. Utenfor bildet over spirene henger det et plantelys som er programmert til å lyse halve døgnet.


Her er en del forskjellige sorter paprika og chili.


Og her er tomatene, så vidt jeg kunne se så har vi ti-tolv forskjellige sorter. Det høres kanskje mye ut, og man kan sikkert klare seg med en sort eller tre. Men vi liker å ha mange sorter å velge mellom; noen til brødskiva, noen til salat, noen til tomatsaus, og noen til å spise fortløpende.


Blomster må vi også ha, det er klart. Vi prøver å blande mye blomster inn blant grønnsakene i kjøkkenhagen, det gjør den enda mer dekorativ. Vi har særlig mye av blomkarse og ringblomster, men her er det tagetes som spirer.


Så er turen kommet til artisjokker, som kommer fint. Vi har overvintret noen artisjokker fra i fjor; noen innendørs, og en utendørs (som ser ut som den har klart seg i kjøkkenhagen gjennom den ganske snille vinteren vi har hatt. Vi gleder oss til å se hvordan disse plantene utvikler seg til sommeren, hvem som klarer seg best.


Flere blomster. Vi har kjøpt disse knollene i hagesenteret, og det er vel like greit å stikke dem ned i hver sin potte med en gang, slik at de kommer i gang. Hittil har vi vært litt reserverte når det gjelder knoll-planter, slike som skal opp igjen av jorden til høsten. Men etterhvert som hagebasillen får bedre feste og ønsket om høstblomster forsterkes, så prøver vi oss med litt georginer.


Og helt til slutt; ta en titt på denne lille tassen her. Det er en fluefanger som jeg har fått av en kollega! Den heter Venusfluefanger, og skal ta seg av fluer og mygg. Den er altså "kjøttetende". Den lokker til seg fluer, og stenger dem inne i små feller eller fangstkopper. Når den har fanget noe, så lukkes fellen igjen, og skifter farge til mørk lilla (nede til høyre).


-Er den effektiv? hører jeg deg spørre.
-Nei, men den er fin, og morsom!

Ha en fin ny uke!

3 kommentarer:

 1. Wow så flink din kone har vært til å så! Det ser ut til at dere kommer til å få rikelig med tomater i år! Ha en fortsatt fin dag. Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Stein, hun er veldig flink. Hun har sådd en del blomster også, som nå står til spiring (varmt). Selv har jeg sådd frø til Baobab.trær; de regner jeg med vi får bruk for, he he. Baobab-bonsai, kanskje?
   Ha en fin dag du også.

   Slett
 2. Riktig vårlig i planterommet deres :) Ikke så mye i mitt enda, men akk, iallefall 1 meter snø igjen ute så da så. 14 forskjellige tomatsorter må helt klart til skal det bli noe....tjihi.

  SvarSlett