Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 16. mars 2014

Planter som overvintrer i dukkestua

Det er på tide med en liten statusrapport om de plantene som overvintrer i dukkestua. Vinteroppholdet er snart over, men vi venter nok litt til før vi setter dem ut. Kanskje vi kan la dem ta en tur innom drivhuset før de blir utsatt for vær og vind? Vi får se.

Men jeg må si jeg er imponert over hvordan de kommer seg, setter skudd og blader, og ser ut til å være helt klare for neste sesong. Her er først de to små sitrustrærne som vi pleier å ha enten rett innenfor eller rett utenfor døra til drivhuset.


Det er artig å se hvordan fruktene modnes i løpet av vinteren. De er nok ikke helt modne enda, men hvis vi lar dem få en måned til, så skulle det vel være mulig å få noe marmelade ut av dem.

Vi har tre artisjokkplanter som overvintrer innendørs også. De skyter nye blader og ser riktig så sunne og friske ut. Det tar nok en god stund før de kommer i kjøkkenhagen enda.


Roser og pelargonier klarer seg også veldig bra. Fruen og jeg har merket opp område for et nytt rosebed på plenen nord for huset idag, og disse rosene får nok sin permanente plassering i det bedet.


Til slutt tar jeg med nærbilde av et par av orkideene som vi har i kjøkkenvinduet (som er på nordsiden av huset), bare for å vise noe vakkert som er i full blomst.Ha en fortsatt fin søndag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar