Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

onsdag 23. april 2014

Asparges

Da kan vi melde at asparges-sesongen starter hos Hagegnomen og frue, for se bare her hva som har dukket opp mens vi var på påskeferie:


Jeg passer på å ta et bilde av dem nå, før de havner i gryta. Vi gleder oss, dette er jo en av de aller første tingene vi høster fra kjøkkenhagen hvert år.

Våre aspargesplanter er godt etablerte, og står i ganske løs jord som er rik på sand. År om annet blander vi inn litt tang fra stranda i jorden. Dette er jo opprinnelig strandplanter, så det er om å gjøre å etterligne strandforhold. Da vokser de og trives.

Vi høster asparges fra våre 8-10 planter fra nå og fram til St. Hans. Etter det får plantene bare stå og vokse seg store utover sommeren. Og de kan bli ordentlig store busker, gjerne en meter eller mer. Men nå; spise dem.

Men først tar vi med et par bilder av hvordan det står til med blomstringen akkurat nå. Krokusen har blomstret av, sammen med de aller tidligste (vill-) tulipanene. Men siden sist har disse kommet til:
Ha en fin dag!

1 kommentar:

  1. Sådde mine i fjor, så det blir nok noen år til å vente for meg ;) Godt de finnes i butikkhylla så lenge, selv om selvgjort helt klart er best.

    SvarSlett