Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

torsdag 10. april 2014

Det fylles opp i drivhuset

Mens jeg var opptatt med ølbrygging, så har fruen flyttet enda flere planter ut i drivhuset. Nå begynner det å få det herlige litt kaotiske preget som det skal ha utover våren og sommeren. Tomatene (i alle fall de vi skal beholde selv) har kommet over i plastbøtter, og andre planter er også pottet om etter alle kunstens regler.


På bordet står det paprika til høyre, og noen roser til venstre. De rosene skal jo ikke være i drivhuset så lenge, men inntil vi kommer i gang med å lage rosebed så får de stå her.


De store bøttene inneholder stort sett tomater. De er satt i (kjøpt) kugjødselkompost. I fjor prøvde vi oss med å "lage" jord til tomatene selv, vi tok godt bearbeidet jord fra kjøkkenhagen og blandet med egen kompost. Det fungerte OK, men det er mye lettere å jobbe med kugjødselkompost rett fra sekken.


På gulvet her står artisjokker (de grågrønne med flikete blader i balja), to bøtter med poteter og noe annet småtteri; pelargonier som har overvintret i dukkestua.


Tomater; de ser da fine ut, ikke sant? De er altså sådd og forkultivert i planterommet i kjelleren.


Til slutt tar jeg med et bilde av den drueranka vi har stående i drivhuset. Den kommer fint med blader hvert år, men har foreløpig ikke velsignet husholdet med druer. Det er en sånn Latvisk grønn spisedrue (sto det på lappen i alle fall..). Vi har også en druestokk stående utenfor drivhuset, og den gir nok til at vi kan lage noen få glass med druegele hvert år. Så vi lever i håpet.


Ha en fin dag!

7 kommentarer:

 1. Wow, jeg imponeres stadig over andres fremgang på hagefronten, å ja, litt misunnelse er det ;) Her laver det ned, hvitt i dag også :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff da, vi er jo heldige med våren her nede ved Oslofjorden i år. Du får trøste deg med at det kanskje blir skiføre til påske..

   Slett
 2. Godt å se at det fyller seg opp hos andre også! Våren er en fantastisk tid :)
  Ha en fin påske :)

  SvarSlett
 3. Hei, setter du tomatene i bare kugjødselkompost uten å blande m vanlig plantejord?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, i fjor satt vi tomatene rett i kugjødselkompost (i sekk, husker ikke fabrikat). Det gikk fint. I år kommer vi til å bruke Eko-jord og/eller Grønnsaksjord fra Hasselfors. De er begge godkjent (i Sverige) for økologisk dyrking, altså tilsatt bare naturlig gjødsel.

   Slett
 4. så smart, jeg lurer på hvor store potter du har til tomatene dine, og om det er forskell på potter til vandlig tomater, og små tomater?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi bruker sånne tiliters plastbøtter som blomsterbutikken gir bort gratis, borer huller i bunnen så vann ikke blir stående i bøtta. Samme bøtte uansett type tomat. De fleste tomatplanter ( i alle fall de vi har) blir omtrent to meter høye, men tomatene er forskjellige.

   Slett