Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 6. april 2014

Tomatene vokser!

Tomatplantene vokser for fullt om dagen, og nå er de allerede for store til å ha inne.


Det er lyst og fint i planterommet, takket være plantelyset, men det blir fort litt i varmeste laget der. Dermed blir tomatplantene litt i overkant langstrakte. Dermed så må de ut i drivhuset. Der varierer temperaturen litt mer enn i planterommet, men alt i alt tror vi det er bedre for dem å være der (i drivhuset).

For å unngå at det blir altfor kaldt der ute, så har vi altså en liten varmeovn som jeg har beskrevet mange ganger. For at det ikke skal bli altfor varmt, så er drivhuset utstyrt med tre luker i taket som sørger for utlufting. Lukene er ikke nok, så idag har jeg hengt opp disse skyggegardinene.


De gardinene sammen med lukene er nesten nok til å holde temperaturen i sjakk. Siste tiltak i så måte er å montere et lamellvindu som vil gi ytterligere lufting (uten å åpne dørene). Det kommer jeg tilbake til snart.

Her ser du noen av tomatene som allerede har flyttet ut. Resten av dem vil bli plantet om i bøtter en av dagene.


Ha en fortsatt fin søndag!

3 kommentarer:

 1. Det ser godt ud.
  Tak. Også god søndag til dig.

  SvarSlett
 2. Inspirerende å kikke innom bloggen din. Drivhuslivet har du dreisen på, Bjarne.
  En dag håper jeg å gi hagen deres en visitt IR. Du nevnte en gang om et hagebloggtreff i Vestfold. Hadde vært morsomt.
  God ukestart!

  SvarSlett
 3. Takk for fine kommentarer, jenter. Drivhustreff, ja. Det skal vi få til. En ukedagsettermiddag i mai bør vel være bra.

  SvarSlett