Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

lørdag 31. mai 2014

Gjøglere på terrassen

Hi hi, vi har gjøglere på terrassen. Hele tiden. Jeg snakker da om disse flotte blomstene. De har kommet inn i vår hage fra noen ualminnelig hyggelige mennesker som vi traff på Madeira. Fruen og jeg prater som om vi skulle skulle hatt betalt for det. Fordelen med det er at vi lett kommer i kontakt med folk. Og på Madeira traff vi altså noen med felles interesse for hage, og for sjøbad.


De fortalte om at de hadde en artig plante som de kalte for "bestemors glede". Siden vi var hageinteresserte, ble det sporenstreks avtalt overlevering av slike planter. De måtte flys fra Bodø til Oslo, men det viste seg ikke å være noen hindring. Så her er de, i hver sin potte på terrassen vår i Vestfold.


Navnet "bestemors glede" ringte ingen bjeller hos oss, så fruen la et bilde på fjesboka for å finne ut om noen visste mer. Da fikk hun straks svar om at de kalles gjøglere på norsk, eller mimulus. Og hvis du søker på mimulus på google (og trykker på bilder) så kan du se mange eksempler på hvordan de kan se ut.

Ha en finfin dag i hagen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar