Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

fredag 30. mai 2014

Gressløk også til pynt, og litt til

Gressløk er en nyttig plante som vi har glede og nytte av. Men, det er jo begrenset hvor mye eggerøre det går i en vanlig husholdning. Supert da, at den blomstrer fint og er pen å se på.


Og så kan den brukes til å avlede skadeinsekter fra andre vekster i kjøkkenhagen. Vi prøver jo så godt vi kan å drive kjøkkenhagen etter økologiske prinsipper, så da er det ikke aktuelt å sprøyte med gift for å hindre angrep fra skadedyr. Der kan gressløk, og andre løkvekster, være til nytte. De lukter jo ofte ganske sterkt, og hvis man lar dem vokse rundt og innimellom angrepsutsatte vekster (gulrøtter for eksempel) så er tanken at løklukta skal forvirre skadeinsekter såpass at de ikke riktig finner fram til det de leter etter.

Den som lever får se, om det virker.

Ha en fin dag!

1 kommentar:

  1. Ja jeg har også gressløk i bedene rett og slett til pynt. I år har det kommet opp veldig mange småplanter, så jeg må nok være litt hard med lukingen av dem.

    SvarSlett