Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

mandag 12. mai 2014

Lufting i drivhuset

Lufting i drivhuset er et tilbakevendende problem. De fleste drivhus leveres med for få luftemuligheter, det kan vi lese ut av tips som blir gitt til nye drivhuseiere. Sånn er det hos oss også, eller rettere sagt; det var sånn hos oss også. For nå har vi (endelig) fått montert et lamellvindu som sammen med de tre taklukene vil gi god lufting.


Vinduet består av en lang rekke glasslameller, som åpnes og lukkes fra innsiden med denne hendelen.


Vi har hatt dette vinduet stående en god stund, og utsatt monteringen. Men som det ofte er i slike tilfeller, så går monteringen greiere enn man kunne frykte. Utfordringen her er ikke å montere selve vinduet, men å dele det opprinnelige glasset slik at det passer inn sammen med lamellvinduet. Heldigvis viste det seg å gå greit. Flaks? Utvilsomt.


Man kan sette vinduet oppe eller nede. Vi valgte å sette det nede av hensyn til luftgjennomstrømmingen. Vi har lagt merke til at gamle drivhus har lufting gjennom sokkelen og i taket. Godt hjulpet av drivhuseffekten vil lufta da strømme inn nede og ut oppe. Vi plasserte vinduet på nordsiden av huset, da håper vi at den ørlite grann kaldere lufta på nordsiden vil være med på å forsterke denne gjennomstrømmingen.

Ha en fin dag!

2 kommentarer:

  1. humm, ja dette burde jeg har gjort også!
    Jeg har dog slike tynne plastplater, så jeg får finne en annen løsning, men tror virkelig nede ved gulvet er lurest!

    SvarSlett
  2. Ja, dette var nok kjempelurt! Så vidunderlig med så stort drivhus! Vi har et bittelite veggfast (kanskje 2 x 1x2 meter). Her er lufting et evig problem. Men her er lunt og godt tidlig på våren =)

    SvarSlett