Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

fredag 9. mai 2014

Oppdeling og gangveier i kjøkkenhagen

Den siste tiden har jeg jobbet med litt mer oppdeling av kjøkkenhagen. Fruen og jeg har ønske om å drive denne kjøkkenhagen etter økologiske retningslinjer, og det innebærer blant mye annet vekstskifte. Da synes vi det er hensiktsmessig å dele opp kjøkkenhagen i ganske klart definerte bed. Med en videre oppdeling blir det jo lettere å komme til i bedene også. Når vi skal sprøyte plantene for eksempel. Neida, jeg bare tulla, vi skal ikke sprøyte noe.

Her kan du se de første spadestikkene. Jeg ville dele dette store bedet i tre, så jeg gravde ut til to gangveier. Gangveiene ble kantet med stående teglstein, og de fikk betongheller til å gå på.
Man kan jo sikkert diskutere hvor stødige kanter det blir med teglsteinene stående på denne måten. Foreløpig virker det bra, siden de på en måte kommer i klem mellom hellene og jorda bak. De stikker også dypere ned enn hellene. Idag ble jeg ferdig med gangveiene, og her ser du resultatet.


Som den flittige leser av denne bloggen vil vite, så har vi flyttet på noen bærbusker. De har også fått grusunderlag idag. Komplett med markduk og gode greier.Jeg må nok finne på noe mellom bærbuskene og bedet også, men jeg begynner å gå tom for teglstein. Da får jeg lete opp noen flere, eller finne på noe annet.

For at du skal få oversikten over hvordan det har blitt, så har jeg tatt et bilde ut av soveromsvinduet i andre etasje. Sånn ser det ut derfra:


Helt til slutt koster vi på oss et par detaljbilder fra gangveiene:Ha en fin fredag i hagen!


4 kommentarer:

 1. Så stilig, alt på geledd lissom. Har kasseløsning i kjøkkenhagen selv, det blir mye enklere med vekstskiftet da, oss økobonder imellom ;)
  Trivelig helg til dere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, Turid. Og god helg til deg også!

   Slett
 2. Moro å se, Bjarne. Litt misunnelig på den kompostbingen din gitt…

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Elisabeth. Jeg er sikker på at du også klarer å lage slike kompostbinger hvis du vil!

   Slett