Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 4. mai 2014

Poteter og løk

Sammen med tomater, er løk og poteter det det går mest av hos oss når vi snakker om grønnsaker. Dermed er det naturlig at vi prøver å dyrke en god del av dette i kjøkkenhagen og i drivhuset. Og idag var dagen kommet for å sette poteter og løk.


De nye bedene i kjøkkenhagen ble luket og raket igjennom etter alle kunstens regler, så alt er klart for å sette løk. Vi har satt sjalottløk, bananløk, man aller mest vanlig gul løk. Vi satt løk bare i det nærmeste bedet, da. Og to slag tidlige poteter.


Potetene i to lange furer, da. Når vi var på Madeira i påsken la vi merke til at de brukte å sette potetene i siden av furene, vi gjetter at det er for å gjøre det enklere å hyppe dem siden. Da vil det jo ligge en haug av jord rett ved siden av risene, klar til å bli skuffet over.


Til slutt var det anledning til å prøvekjøre den nye (gamle) vannsprederen. Den virka fint, den!


Så er det bare å smøre seg med tålmodighet. Etter hva jeg har forstått så tar det 90-100 dager fra men setter til man kan høste poteter. Da er vi vel midt i august, det passer fint.

Ha en fin søndagskveld!

2 kommentarer:

  1. Lurer på om du evt kan hjelpe med et spørsmål ang mosaikkvirus/tobakssyge i tomatplanter. Har for 1. gangs sået nogle tomatplanter og de er nu blitt - tror jeg - infisert med mosaikkvirus. Men er der noen måte å være 100% sikker innen jeg kaster de? Har jo brukt veldig mye tid på å spire de, så vil jo gjerne være helt sikker på at de ikke er brukbare planter.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, Ann. Den sygdommen du nevner er ukjent for meg, så da kan jeg dessverre ikke hjelpe deg.

      Slett