Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 25. mai 2014

Sneglekampen føres på tre fronter

Fruen (riktig, det er henne som gjør det; ikke jeg) fører en langsiktig kamp mot sneglene. På tre fronter, derav overskriften.


Den viktigste og mest langsiktige aktiviteten er plukking med etterfølgende avliving. Her er fruen å regne som en leiesoldat, for hun tar seg betalt med kr 1,- per snile. De siste par årene har fortjenesten vært så som så, men tidligere om årene har hun tjent en pen ekstraslant på dette.

Front nummer to, eller tiltak nummer to om du vil, er utsetting av sneglefeller iblandet Nemaslug. Det er lave skåler med lecakuler som hun heller utblandet Nemaslug over. En slik skål kan du se bilde av her (og ja, vi skal ha asparges til middag idag).


Aspargesen blir nok helst forrett, for fruen har laget ramsløkpesto idag. Så vi skal ha laksefileter med ramsløkpesto. Hvis du vil se hvordan det ser ut, kan du lese om det på bloggen hennes her. Pestoen er laget med olje, hvitløk og pinjekjerner. Hvis du venter med å tilsette parmesan, så holder den seg visstnok lenger i kjøleskapet.

Den tredje måten å bekjempe sniler, er å vanne med hvitløksavkok. Det lager du ved å koke to hele hvitløker i en liter vann, blande det en til ti og vanne. Dette er nytt for oss, og vi prøver det på hostaene. Hosta er populært blant snilene, ved du.Det var alt for idag.

Ha en fin søndag ettermiddag i hagen!


7 kommentarer:

 1. Fantastisk, håper det kommer en oppdatering på hvordan hvitløksavkoket fungerer. Kanskje vi kan holde vampyrene unna også :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir spennende. Jeg kan godt tenke meg at man må spandere en hvitløk eller to i uka for at dette skal virke. Men det er jo lov å håpe.

   Slett
 2. Brunsnegler er noe dritt! Selv har jeg ikke vært plaget av den, det har vært hjorten som har stått for ødeleggelsene i hagen hos meg. Men tror snegler er verre......
  Ønsker dere lykke til med kampen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, og velkommen tilbake til bloggverden!

   Slett
 3. Brunsneglene er ikke hyggelige gjester, så jeg er spent på hvordan hvitløksavkoket deres virker. Her blir det plukket både morgen og kveld, og i fjor ble sneglekadavre lagt i nemaslug i vår hage og i naboers hage (usj). men tror det har virket ;-). Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Anne. De sneglene er ikke noe vi blir kvitt i en håndvending, nei. Vi var noen år uten utendørs kompost for å ikke gjøre det så attraktivt for dem. Men siden ifjor har vi igjen kompost. Så vi (fruen) får bare stå på og prøve ut nye metoder for å bli kvitt dem.

   Slett
 4. Stå på, jeg heier på dere :)

  SvarSlett