Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

mandag 2. juni 2014

Fjellet

Fruen og jeg har vært noen dager på fjellet, nærmere bestemt på Røros. Nå skal jeg vise deg noen bilder fra en liten fottur. Røros ligger på ca 650 moh, så våren der oppe er noen uker senere enn her. Snøen ligger fremdeles flekkvis i fjellet.


Selv om det er tidlig, så er det allerede en del som blomstrer, for eksempel multer. Rett ovenfor hytta finner vi disse her, og en hel liten multemyr.Litt artig er det at veldig mange fjellblomster er knøttsmå. Det er kanskje nødvendig for at de skal kunne overleve i det barske miljøet det tross alt er. Dette skal så vidt jeg har klart å bringe i erfaring (gjennom søk i Fjellfloraen) være orkideen fjellhvitkurle (selv om den er gul), og under den grepplyng (ved siden av en stein med kartlav).Tid til en liten rast er det alltid. Her ser du hagegnomen med elgkopp. Hagegnomen til høyre.


Ha en fin dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar