Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

fredag 20. juni 2014

Tre nye blomsterbed, en liten oppdatering

Ja, da har vi kommet et skritt videre med å etablere tre nye blomsterbed på plenen nord for huset.


Det er målt opp, og jeg har gravd vekk gresstorva i en ring for hvert bed. Så er metallringene plassert i hullene, og tilpasset så de ble noenlunde runde.


Til slutt la jeg en "pølse" med betong innvendig i hver ring for å stive av ytterligere. Det kan du se her:


Det nærmeste bedet (på det øverste bildet) skal bli rosebed, så der må torva vekk og jorda må forbedres; det blir en jobb. I de to andre bedene har vi tenkt å la torva ligge, dekke den med våte aviser, og legge overskytende torv "på hodet" oppå. Spre utover mer jord på toppen. Disse bedene blir nok et slags staudebed, og jeg tror dette er en grei måte å gjøre det på. Vi kommer nok til å bygge opp bedkantene på en eller annen måte også. Det får vi komme tilbake til.

Ha en fin dag!

5 kommentarer:

 1. Hvor får du kjøpt materiale/metallringene? Har sett på løsninger som selges på hagesenter, men synes de er litt drøy i pris. Blir veldig flott med rene kanter. Dette blir spennende å følge!

  SvarSlett
 2. Rullet litt videre i bloggen din og ser du har skrevet eget innlegg om metallringene :)

  SvarSlett
 3. Dette blir jo flott. På bildet ser det nesten ut som du skal arrangere OL!

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, ja to ringer til så er vi der!

   Slett