Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

onsdag 11. juni 2014

Tre nye blomsterbed på gang

Fruen og jeg har lenge ønsket å gjøre noe med den delen av hagen som vender ut mot veien. Dette er på nordsiden av huset, og så langt har det bare vært gressplen der. Det er kjedelig. Så vi har diskutert i lang tid hvordan vi kan gjøre det. Fruen ønsker seg et rosebed (eller to), og hun er allerede i gang med å stiklingsformere roser til et bed.

Vi har litt forskjellig oppfatning av hvordan disse bedene skal utformes. Jeg mener at blomsterbed bør ha ganske stramme kanter, slik at det er blomstene (eller hva nå det er i bedet) som gir det ville eller viltre uttrykket. Hvis bedene er diffust avgrenset, og plantene får gro fritt, så synes jeg kanskje det kan bli for mye av det gode. Fruen er litt villere enn meg.

Lenge holdt jeg en knapp på fire rektangulære bed på dette området (som i seg selv også er rektangulært). Det syntes fruen ville bli i overkant stramt (ikke så overraskende, kanskje). Så da har jeg moderert meg, da... Ja ja, jeg har fått laget disse ringene på jobben (mekk-avdelingen på skolen der jeg jobber).


Ringene er laget av 10 x 200 cm remser av 2 mm jernplater om er sveiset sammen (og valset litt) så de danner ringer med diameter 318 cm (omkrets 10 meter). Etterhvert vil de ruste.


Siden de er laget i 2 mm plater, er de ganske myke. Så det krever litt justering for å få dem helt sirkulære. Sammen med en rosebue som en ny portal inn til området tror jeg dette kan bli bra. Men det er mye arbeid som gjenstår. Særlig rosebedet må jo graves opp ordentlig. Det blir det bedet som ligger lengst unna på bildet, her sett fra en annen vinkel:


Hva vi skal ha i de to andre bedene har vi ikke riktig bestemt enda, men det ligger an til at det blir hovedsaklig hosta i ett av dem. To av bedene ligger jo rett nord for huset, så der må vi ha noe som trives i skyggen.

Til helgen får vi besøk av en busslast av Botanisk Hages Venner (vi gleder oss!), så vi får utfordre dem til å komme med forslag til hva vi skal ha i bedene. Hvis ikke de har noen gode forslag, så kommer Bærum Hagelag uka etterpå (vi gleder oss til det også!) så da skulle det være mulig å få noen innspill.

Ha en fortsatt fin dag!

4 kommentarer:

 1. Tror dette blir riktig flott. Må jo være hendig å kunne fikse så fine bedkanter selv, selvgjort er som kjent velgjort :)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, jeg har jo ikke laget de selv. Det er elevene (og læreren) på mekken som skal ha æren for det.

   Slett
 2. Dette blir jo veldig fint! Runde bed var spenstig og fint som kontrast mot det rektangulære området de skal være i.

  SvarSlett