Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 27. juli 2014

Bangsbo Botaniske Have

Fruen og jeg har tilbragt noen dager i Danmark, og her om dagen besøkte vi Bangsbo som ligger rett i utkanten av Fredrikshavn. Dette er en gammel herregård som i tillegg til noen museer  altså inneholder en botanisk hage. Og en egen avdeling med krydder- og legeplanter. Her kommer noen bilder fra urteavdelingen.
Som du ser har de valgt å dyrke i høybed, disse var laget av jernbanesviller (så det ut som). De ulike plantene er godt merket, og som oftest står det også hva de er godt for. Godt å se at de hadde inkludert de tre klassikerne som vi også dyrker i rikelig monn, nemlig løvetann, groblad og brennenesle.


Utenom urtehagen var det en stor avdeling med roser, og denne avdelingen som så helt ny ut; her fant vi blant mye annet en egen del med steinbedplanter.


I det hele tatt er Bangsbo et besøk verdt. Det er også en koselig kro knyttet til stedet, hvor de serverer tradisjonelle danske retter. Og hele anlegget er eid av Fredrikshavn Kommune, det er åpent hele døgnet og det koster ikke noe å komme inn.


Humle + lavendel = sant

Ha en fin dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar