Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

tirsdag 15. juli 2014

Tre nye blomsterbed; ferdig!

Ja ferdig og ferdig, anleggsarbeidet er i alle fall ferdig. Og vi har så smått begynt å plante i to av bedene. Sånn ble de seende ut til slutt:


Hvis du vil lese litt mer om hvordan jeg har gjort det, så kan du ta en titt på dette blogginnlegget, og dette.

Et av bedene (det nærmeste på det første bildet) er beplantet med ulike typer hosta. Det er dette bedet som ligger aller mest skyggefullt; alle tre bedene ligger på nordsiden av huset. Hostabedet er kantet med en enkel rekke brostein som bare er banket lett ned i subbus (grus 0-4 mm). Her ser du:


Vi vurderer å plante ett eller annet høyt midt i bedet, ellers regner vi dette bedet for ferdig. Disse hostaene blir jo 40-60 cm høye, og brede, når de kommer i gang.

Det midterste bedet er kantet med natursteiner (nesten som en tanngard med suveren forakt for alle reguleringstannleger..). Vi vet ikke riktig hva vi skal bruke dette bedet til, så det får vi diskutere en liten stund til. Sånn ser det ut:


Disse bildene er tatt midt på dagen, du ser hvordan bedene ligger delvis i skygge.

Det siste bedet er rosebedet. Det ligger lengst vest av de tre, og litt på siden av huset. Så det har grei soleksponering (håper jeg). Her er kantene bygget opp av ett skift med storgatestein, og ett skift med vanlig brostein. Alle disse steinene her jeg for øvrig fått av gode venner!


Vi har så smått begynt å beplante bedet med noen Rosario-roser som fruen har stiklingsformert. Her skal det plantes en hel del flere roser, både noe i midten av bedet og langs kanten. Tenker vi får se om ikke det er noen som har tilbud på roser snart.

OK, sånn ble det. Hagegnomen er fornøyd selv, så vil det vise seg om arbeidet holder mot tidens tann.

Ha en fin dag i hagen!

6 kommentarer:

 1. Ja nå har dere lagt ned mye arbeid og det ble fint! Jeg synes dere skal plante "noe høyt" i midten av hostabedet. Hva med et oppstammet tre, f eks kulelønn?

  SvarSlett
  Svar
  1. Noe oppstammet, ja. Jeg tror det blir i meste laget. Det kommer nok ikke fram ev disse bildene, men hostabedet ligger nesten under en stor blodlønn. Men takk for tipset!

   Slett
 2. Stor hosta i midten? Empress wu skal være av de aller største. Et helt bed bare med hosta kommer til å bli riktig lekkert tror jeg (som elsker hosta).

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja kanskje det, Turid. Takk for tipset.

   Slett
 3. Superfint er det blitt. Tenk når det voker seg til.

  SvarSlett