Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

tirsdag 30. september 2014

Camilla Plum

Fruen og jeg er igjen i Danmark. Denne gangen har vi lagt turen om Sjelland, med et par overnattinger i Gilleleje, en overnatting i Århus før vi ender opp på Nord-Jylland.

Sjelland ble valgt fordi vi hadde lyst til å besøke Fuglebjerggaard, hvor Camilla Plum regjerer. Hun burde jo være kjent for de fleste gjennom de programmene hun har medvirket i for Danmarks Radio (DR).


Camilla Plum er en dame med sterke meninger og en skarp tunge, google henne gjerne så kan du lese mer. Hun driver en slags bondegård hvor hovedfokuset er økologisk drift, og et stort artsmangfold. Andre bondegårder som i hovedsak produserer ett produkt kaller hun for "økologisk katastrofeområde". Og damen har jo helt rett; men hvis vi skal legge om all matproduksjon til økologisk drift, så har vi en lang vei å gå.


Den veien går hun gjerne selv, og det gjør vel de fleste av oss som holder på og surrer med egen kjøkkenhage også.

Selve gården, Fuglebjerggård, er et herlig sted. Det er på ingen måte strøkent, det med artsmangfold er noe de tar på alvor. Så her finner du ingen skarpe avgrensinger, ingen sirlig lukede bed, og ingen nyklippede gressplener. Stedet er jo heller ikke noen hage, det er en økologisk bondegård.


Camilla Plum holder diverse kurs, hun skriver bøker, hun opptrer på TV, og hun har en fantastisk fin gårdsbutikk.Sjekk gjerne hjemmesiden  for hva som finnes av aktiviteter for publikum. Og om du skulle befinne deg på Sjelland, så er stedet absolutt verdt et besøk.

God tur!

3 kommentarer:

 1. Tak for turen til fru Plum. Selv om jeg bor lidt tættere på end du gør, er det stadig ikke lykkedes mig at besøge Fuglebjerggård. Men stedet står på listen over ønskehaver at besøge, så måske til næste år! Nu er inspirationen ihvertfald på plads. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Meld deg på et kurs, da får du oppleve damen på nært hold. Og det er en flott dame!

   Slett
 2. En gang skal jeg komme dit. En gang… Blir inspirert av matlagingsprogrammene hennes.

  SvarSlett