Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

onsdag 1. oktober 2014

Den Gamle By

Idag vil jeg legge inn et godt ord for Århus, Danmarks nest største by. I Århus finner du "Den Gamle By". Det er et friluftsmuseum som fokuserer på å vise bykultur opp igjennom århundrene. Det ligner sånn sett på Maihaugen, som fokuserer mer på bygdekultur, og Folkemuseet på Bygdøy. Alle disse tre museene ble etablert på begynnelsen av nittenhundretallet med Den Gamle By som det "yngste" fra 1914.Bygningene er ordnet etter hvilket århundre de stammer fra, og det hele er bygget opp som en liten by. I mange av bygningene kan man se gamle håndtverkerverksteder og andre interessante interiører.Sett fra et hagegnomperspektiv er det de gamle drivhusene som vekker størst interesse. Det er nemlig sånn at museet viser fram et bredt spekter av aktiviteter, og da hører jo drivhus naturlig med. Drivhusene er satt opp i et hage, eller kjøkkenhagemiljø, og utgjør en egen liten del av museet.De er riktig så fine og hvite, kalket på glassene for å skape skygge til plantene. Utenfor drivhusene er det plantet en masse grønnsaker og blomster i små høybed.

Kjøkkenhager finner vi også bak flere av de andre husene i byen. De kjøkkenhagene var også beplantet med typiske grønnsaker og blomster fra forskjellige tidsperioder.Og, som om dette ikke var nok, så grenser Den Gamle By til den botaniske hagen. Men den får vente til en annen gang.

Ha en fin dag!

1 kommentar: