Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

mandag 13. oktober 2014

Fremdeles noe å høste

Det er fremdeles noe å høste i kjøkkenhagen. Her er fruen nokså fornøyd og glad med en kasse diverse grønnsaker og urter.


Vi har littegrann rotgrønnsaker også, men jordsmonnet hos oss er nok enda ikke ideelt til slikt. Gulrøttene blir korte og tjukke, men det ser ut til at vi vil være selvforsynt med grønnkål! Og knutekål går fint; der dannes jo knollene over bakken. Gode er de og.


Jeg glemmer det fort, men fruen minner meg stadig om at vi spiser noe fra hagen omtrent hver eneste dag. Det er stor stas.


Så da er det jo bare å holde på med jordforbedring, så blir det litt bedre for hvert år. Den planta du ser som dekker stativet på det nederste bildet, er klokkeranke. Vi har sådd den selv, og til og begynne med er den skikkelig pinglete. Men så skyter den fart, og blomstrer nå langt utover høsten med store rosa-lilla klokkeformede blomster.

Ha en fin dag!

5 kommentarer:

 1. Ser virkelig frodig ut hos deg fortsatt, Bjarne.
  Ang grønnkål; nå har jeg hatt det de siste to år. Hver sommer kommer det kållarver og forsyner seg rikelig og ødelegger til hullefrynsete kålblader. Har du noen råd om hvordan jeg unngår disse svina? Grønnkål er jo både godt, sunt og lett å dyrke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja Elisabeth, man kan vel dekke til plantene mens de er små, så ikke larvene kommer til. Når de blir litt større så er de ganske motstandsdyktige i seg selv. Lykke til!

   Slett
 2. Det er en herlig høstetid nå :) Samtidig begynner det å bli så kaldt (hos meg i allefall) at det plutselig en dag er for sent...
  Det ser forresten veldig frodig ut i kjøkkenhagen dere - og klokkeranke på buen var et godt tips å ta med seg :)

  SvarSlett
 3. Heisan. Så heldige dere er som kan spise noe fra egen hage nesten hver dag! :-) jeg har vært så heldig å spise grønnkålchips noen ganger. Det er utrolig godt og lages ved at der strøs urtekrydder på grønnkålblader som så tørkes i en dehydrator over natten. En kollega pleier å lage det på jobben. Absolutt verdt å prøve om dere ikke vet hva dere skal bruke all grønnkålen til ;-)
  Ha en fortsatt fin kveld.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har jeg smakt også, Stein. Det var godt! Vi har prøvd å lage det en gang, på en litt annen måte. Ellers så tåler jo grønnkålen å stå ute, så man kan høste av den nærmest hele vinteren. Ha en fin dag du også.

   Slett