Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

torsdag 18. desember 2014

Her er litt fra juli måned

Ja, vi tar vel en liten tur tilbake til juli, vel? Jeg kan dessverre ikke tilby noen tidsmaskin, så du (og jeg) får ta til takke med noen bilder og litt tekst.


Vi tar først en titt på de runde bedene som ble ferdig i løpet av juli. De er like store, men utformet på tre forskjellige måter. Det nærmeste har fått en kant som er murt opp av storgatestein og vanlige brostein, der er det plantet roser. Det midterste bedet har fått en kant av større steiner; her kommer jernkanten inn som en viktig brikke i å holde bed og plen fra hverandre. Der er det nå plantet hortensia, blåbær og noe annet som liker sur jord. Det borterste bedet har bare fått en enkel ring av brostein som kant, og det er plantet til med en masse forskjellige hostaer.


Vi har et lite kirsebærtre, det har vi hatt i mange år. Kirsebærene er tidlig modne, og vanligvis blir de høstet i juli eller rett etter månedskiftet. I år beklaget jeg meg over liten avling. Jeg vet ikke, men det var jo ganske tørt i juli. Også er det alltid et lite kappløp med fuglene, for de er like glad i kirsebær som vi er. Vi lager saft og noen ganger syltetøy av bærene, og vi prøver å spare noen til jul. Da blir det kirsebærsaus på riskremen.


I kjøkkenhagen er det selvsagt full spiker i juli, her er bare et bilde av det vi kunne høste en dag mot slutten av måneden. Fruen og jeg prøver forresten å ordne det sånn at vi kan spise noe fra hagen hver dag. Det er jo noen ganger en utfordring, men vi (fruen) får det nesten alltid til.


Også er det blomster. Og bier, eller i dette tilfellet humler. Vi har disse kuletistlene som særlig humlene er helt ville etter. De er på størrelse med en golfball, men det kan godt være fem-seks humler på hver av dem. Det er stor stas.


Av øvrige blomster tar jeg denne gangen med bare disse stokkrosene. Fruen er ivrig samler av all slags frø, og gjerne fra stokkroser. Vi ønsker oss sånne riktig mørke røde, men foreløpig får vi klare oss med disse lyse gule. De er fine de også.

Det var alt for denne gangen.

Ha en fin dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar