Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 14. desember 2014

Juni-runde

Her kommer et lite tilbakeblikk fra juni måned. I juni kommer sommeren for fullt her i Vestfold hvor vi holder til. Det betyr blomster av ymse slag og full gass på grønnsakene.


Under her kan du se et glimt fra kjøkkenhagen. Vi er godt fornøyd med denne nye organiseringen i klart avgrensede dyrkingsbed og gangveier. Det gjør at det er lettere å ta seg fram og det hele blir mer oversiktlig. Vi (fruen, egentlig) har også planer for vekstskifte. Vi prøver så godt vi kan å drive hagen økologisk, og siden vi da ikke bruker kunstgjødsel så blir vekstskifte viktig. Du ser sikkert også at jeg har skaffet et par pallekarmer til høybed. Det kan det hende det blir enda mer av til neste år. Jeg har en formening om at vi skal dyrke urter i sånne små høybed laget av pallekarmer.


Inne i drivhuset er det også full aktivitet i juni. I løpet av måneden blir alt som skal ut i kjøkkenhagen satt ut, og tomater, chili og paprika dominerer inne i drivhuset. Vi dyrker som du ser i bøtter. Det er mange meninger om dette, men vi er overbevist om at det er best å dyrke i bøtter, framfor permanente bed i drivhuset (altså å dyrke rett i jorda). Jorda må uansett skiftes ut hvert år (helst), og bøttene gjør også at drivhuset blir mer anvendelig utenom dyrkingsesongen.


Så tar vi en liten tur innom blomsterenga vår. Det er jo egentlig bare en del av plenen som vi lar være å klippe. Så gror gresset da, sammen med prestekrager og noe annet småtteri som vi har plassert der. Vi er veldig fornøyd med enga vi, mens noen besøkende til hagen synes den virker rotete. Ja ja, hver sin smak.

Vi tar også en liten titt på det som ble det største anleggsprosjektet denne sommeren, nemlig tre store runde blomsterbed på plenen nord for huset. På disse bildene kan du se at jeg brukte tre store ringer laget av 2 mm jernplater (klippet i remser på 10 x 200 cm og sveiset sammen til ringer). Her ser du dem først bare løst lagt ut på plenen slik at jeg kunne bli enig med meg selv (og fruen) om akkurat hvor bedene skulle være.


Dette andre bildet (tatt fra motsatt side) viser ringene gravd ned i plenen og støttet opp med betong på innsiden. Poenget med ringene er som du sikkert skjønner å få til en klar avgrensing mellom plen og bed, så plenen ikke så lett kan invadere bedene. Bedene ble ikke ferdig før i juli, så du må nok vente til neste tilbakeblikkinnlegg for ferdig-bilder (eller, du kan jo trykke deg tilbake til juli i bloggen).


Til slutt tar vi noen blomsterbilder. Denne gangen er det noen forskjellige roser. Vi har jo mange forskjellige blomster, men rosene er blant de jeg er mest imponert over. De holder det gående fra juni og helt til frosten kommer.


Ha en fin dag!

1 kommentar:

  1. Så flott grønnsakshage du har! Jeg holder på å planlegge min litt bedre, detrerammene jeg har hatt rundt grønnsakshage- og urtebedene mine er nå nesten råtnet bort, så nå er planen å lage en skikkelig grønnsakshage med gangveger mellom! Nydelige reisebilder også!
    Hilsen Anne-Kristin fra Bergen

    SvarSlett