Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

lørdag 10. januar 2015

Sesongstart for hagesesongen 2015

Fruen og jeg ønsker alle hagevenner et riktig godt hageår!


Vi har startet hagesesongen nå idag, for her kan du se fruen igang med å forberede såing av noen grønnsaker til kjøkkenhagen. Det som blir sådd så tidlig som nå, er artisjokker, chili, paprika og auberginer. Av blomster sår hun klokkeranke, blodbeger og prydtobakk. Disse trenger å bli sådd tidlig, og så kommer alt det andre vi skal kose oss med i ukene framover.


Fruen har glede av å samle frø alle rare steder vi kommer, så det blir mange små konvolutter i frølageret etter hvert. Vi tar selvsagt frø fra våre egne planter også, men det blir allikevel endel innkjøp hvert år.


I år har vi fått anledning til å prøve noe økologisk såjord fra Hasselfors Garden. Det gleder vi oss til. Vi prøver jo å drive noenlunde økologisk hjemme hos oss, i alle fall sånn at vi unngår kunstgjødsel og sprøytemidler. På den måten får vi litt mer kontroll på hva vi putter i oss. Det synes vi er luuurt.


Et lite tips til slutt, særlig til deg som leter etter en aktverdig grunn til å spise iskrem: Ispinner er suverene som merkepinner til å skrive plantenavn på. Det trenger vi, for i år tror jeg fort det kan bli 25 forskjellige tomatsorter. Men det er enda noen uker til. Hm.. vi må spise mer is, ser jeg.

Ha en fin dag!

4 kommentarer:

 1. Herlig lesing! Skal starte i helgen jeg. Det blir deilig å komme i gang. Moro! :-)
  Kos dere med såingen!
  Line

  SvarSlett
 2. Godt nytt år til dere! Deilig med jord under neglene igjen, tenker jeg. Selv skal jeg vente litt til, men er "plutselig" i gang:)

  SvarSlett
 3. Riktig godt nytt år. Kjekt å se at dere er i full sving allerede. Skal bli spennende å følge med ut over vår og sommer.

  SvarSlett