Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

lørdag 7. mars 2015

En viktig dag på hagekalenderen

.. er dagen for vårrengjøring av drivhuset. Vi rengjør drivhuset høst og vår. Både fordi det er trivelig å ha det rent og pent rundt seg, men like mye for at plantene skal trives og ikke bli forstyrret av alskens aggressive alger og masete mosedotter.


Her kan du se fruen godt i gang med å tømme drivhuset for møbler og andre remedier. Det må naturligvis være helt tomt for at man skal kunne jobbe effektivt.


Huset blir først vasket utvendig, med en sånn kost på stang som er koblet til vannslangen; ikke noe såpe ute. Innvendig er det en større jobb. Der blir først taket vasket, med en sånn mopp på skaft. Innvendig bruker vi et "Rengøringsmiddel til drivhuse" fra Tanaco (produsenten). Den har vi kjøpt i Danmark, men jeg er sikker på at det finnes noe tilsvarende her. Miljøvennlig, står det på flaska.


På glasset innvendig bruker vi en nal, selv om det ikke er så lett å komme til på grunn av hyller, lufteluker og skråavstivere. Til slutt er det å tørke over alle aluminiumsprofilene. I alt tar denne jobben omtrent fem timer. Det får være greit.


Men, nå må jeg ut og rydde opp. Drivhuset skal jo nå gjøres om fra gin&tonic-modus til dyrkingsmodus. Så hvis jeg skal rekke både å rydde og ta en øl før fruen kommer hjem, så må jeg forte meg.

Ha en fin dag!

5 kommentarer:

  1. Flink! Og så utrolig deilig når man er ferdig med en sånn jobb. Bare glede igjen da jo!!

    SvarSlett
  2. Da gleder vi oss til alle fine planter som dere har når de kommer ut i drivhust.

    SvarSlett
  3. Tusen takk for hyggelige kommentarer, folkens!

    SvarSlett