Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

tirsdag 3. mars 2015

Flere økologiske tips

Her kommer et lite økologisk tips til, fra fruens liste over ting vi gjør for å kunne kalle oss økologiske hagebrukere. Hvis du ikke har sett den før, så ser fruens liste over økologiske tiltak sånn ut. Vi...
 1. Bruker økologisk jord
 2. Bruker økologisk gjødsel. Hønsegjødsel, neslevann, Biobact. mm
 3. Bruker aldri gift. 
 4. Skyller bort bladlus, eller klemmer dem vekk med hendene.
 5. Dusjer med hvitløksvann, chilivann, neslevann, grønnsåpevann
 6. Dyrker blomster som tiltrekker bier og humler
 7. Mater fugler hele vinteren, slik at de bor i hagen vår, og forsyner seg av innsekter på sommren.
 8. Har steder i hagen der pinnsvin kan gjemme seg.
 9. Forsøker å holde det luftig og ryddig i drivhuset
 10. Bruker plenklipp til jorddekke i kjøkkenhagen.
 11. Ettersår med grønngjødselplanter etterhvert som felter i kjøkkenhagen blir bare.
 12. Lager kompost
 13. Varmkompostering av kjøkkenavfall
I dag tenkte jeg å knytte noen kommentarer til punkt nr 10, om å bruke plenklipp som jorddekke i kjøkkenhagen, Jeg har funnet et par bilder av hvordan det kan se ut:Øverste bildet er poteter, nederste er løk. Dette med å bruke gressklipp som jorddekke har mange fordeler. Det er med på å forhindre ugress fra å spire, så du sparer en del lukearbeid. Det gjør jorda bedre i stand til å holde på fuktighet, så du slipper å vanne så mye. Gresset inneholder en del nitrogen, og det komposteres raskt, så det fungerer som gjødning for plantene. Reine Kinderegget, altså.

Det eneste er at jeg klipper gresset med bioklipper, og da blir det jo ikke noe gressklipp til overs. Så det er naboen (som har oppsamler) som leverer gress til oss.

Gressdekket gjør altså at du sparer arbeid, og du trenger ikke gjødsle så mye. Og naboen blir kvitt gresset sitt. Fin ordning.

Har du lyst til å lese mer om et annet av punktene, det om kompostering, så ruller du bare litt nedover på bloggen, eller trykker her.

Ha en fin vårdag!

2 kommentarer:

 1. Har ikke brukt plenklipp rundt grønnsakene, men rundt busker og trær..
  Har også skaffet oss en liten robot gressklipper, så det blir bare litt gress
  "innimellom".
  Ellers.. Takk for økologiske tips.:-))
  Eirin

  SvarSlett
 2. Takk for kommentar, Eirin. Flott innlegg om gravplasser hos dere, forresten. Vi har også en forkjærlighet for gravsteder når vi reiser rundt omkring.

  SvarSlett