Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

lørdag 11. april 2015

Høybed

I år har vi tenkt å prøve litt å dyrke i høybed. Bedene lager vi ved hjelp av pallekarmer.


Foreløpig driver vi mest og prøver ut hvor i kjøkkenhagen, eller andre steder, vi skal ha pallekarmene; og om de skal stå en eller to i høyden.


Nye pallekarmer er varmebehandlet som et alternativ til impregnering. Det kan man se ved at de er merket med "HT" (Heat Treated), se etter stemplene så ser du det. Som en ekstra beskyttelse, og forskjønnelse, har vi valgt å male våre grønne. De er malt med linoljemaling, som er det vi oppfatter som det minst giftige. Da tar vi sjansen på å dyrke mat i dem.


Vi har ganske tung og tett jord hos oss. Dermed er det vanskelig å dyrke gulrøtter, pastinakk og andre rotfrukter som stikker dypt. Det problemet håper vi å løse med høybedene, som får mye løsere jord enn resten av kjøkkenhagen. Vi gleder oss til å prøve!

Ha en fin dag!

1 kommentar: