Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 3. mai 2015

Helgen er snart over

Helgen er snart over, og vi kan se tilbake på et par deilige dager i hagen. Våren er den beste tiden, ikke sant?Fruen har holdt seg sysselsatt med å få ting på plass i drivhuset. Hun har forkultivert planter helt siden nyttår, og nå har hun litt av en oppgave med å få alt på plass. Vi venter nok litt til med mye av det som skal ut i kjøkkenhagen, men det som skal i drivhuset blir flyttet nå. 


Jeg har vært opptatt med å luke løvetann og ellers gå fruen til hånde. Det er mange tunge ting som skal flyttes på, og da er det visst fint å ha en egen hagegnom. 

Til slutt bare et bilde av plommeblomster. Vi har tro på det lille vi har av frukttrær; det er et kirsebærtre og to unge eple- og plommetrær. Vi klarer oss med lite; det skal ikke mer enn en kilo plommer til for å lage en omgang med plommegin. Mer enn det blir en ren bonus.


Ha en fin ettermiddag!4 kommentarer:

 1. Plommegin?
  Hmmm... ble nysgjerig her nå med plommetrær i hagen :-)
  Har du oppskrift å dele?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja da, oppskriften er omtrent sånn: Du tar en kilo plommer og en liter gin, putter det på et stort norgesglass med ca 150 gram sukker. Vend på glasset til alt sukkeret er oppløst. Hvis jeg bruker vanlige plommer, så skjærer jeg gjerne et par snitt i hver plomme. Det lages når plommene er modne på høsten, og er drikkeklart til jul.

   Man kan også bruke villplommer. Heter de kreke eller krike på norsk? De heter damsons på engelsk (damson gin). I år har jeg funnet noen trær med ville plommer, som jeg gleder meg til å prøve i høst.

   Slett
 2. Tusen takk - det skal prøves! Men - tar du ut steinen i plommene - eller bare snitter du i skallet?
  Vi har Victoriaplommer her og er litt lei av plommelikør ;-)
  Samme fremgangsmåte - bare med mer sukker og vanlig sprit.
  (fyll opp glass med plommer, fyll så opp med sukker, fyll opp med sprit - rist og la stå til jul - veldig søtt..)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare snitter plommene, tar ikke ut steinene. Vær gjerne litt forsiktig med sukkeret, det blir fort søtt nok. Lykke til!

   Slett