Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

tirsdag 18. august 2015

Tomatsaus

Vi dyrker en god del tomater. Vi bruker dem selvsagt fortløpende, men en god del av dem lager vi tomatsaus av. Det gjorde fruen og jeg igår. Her kan du se dagens fangst, og alt er klart til oppkutting:


Foruten tomater av ymse sorter er bordet vakkert pyntet med hjemmelaget brown ale til gnomen og vin til fruen; og litt løk, chili og paprika som fruen insisterer på skal være med i tomatsausen.

Vi deler altså tomatene i biter, sammen med løk og paprika og kanskje en chili (det er oppskriften jeg er i gang med nå). Så bruker vi noen urter fra hagen; denne gangen var det oregano og basilikum. Vi tilsetter en buljongterning eller to, sukker (ja) og salt.


Litt vann i bunnen av gryta så det ikke brenner seg fast, og lar det koke til det er mørt. Et kvarters tid. Så pleier vi (jeg) å kjøre det med stavmikseren. Da blir sausen jevn og fin. Hvis man foretrekker biter i sausen, så lar man stavmikseren ligge.

Vi fryser sausen i poser, en halvliter av gangen. Resultatet igår: ti poser. Blir så godt atte.

Ha en fin dag!

2 kommentarer:

  1. Har du mye tomater, så er tomatsaus en god løsning. Den kan man bruke til så mangt. Ha en riktig fin uke i hagen :)

    SvarSlett
  2. Ja, det er utrolig kjekt å ha egen tomatsaus i huset. Jeg bruker det til både pizza og pasta og mye annet. I år har jeg hatt ekstra mange tomatplanter, bare for å få nok tomater til å lage saus av. Kos deg med innhøstingen.

    SvarSlett