Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

søndag 3. januar 2016

Det står til liv

Akkurat idet fruen holder på med å rydde ut jula, og snøen drysser lett ute, kan jeg melde at det står til liv hos Hagegnomen.


Det har vært stille lenge her på bloggen, men det betyr ikke at det ikke har skjedd noe i hagen. Der går livet sin vante gang; i høst har vi høstet grønnsaker og gjort kjøkkenhagen klar for vinteren og neste års hagesesong. Fruen har vært veldig ivrig, og sjelden har vel kjøkkenhagen vært i så god stand som nå.

Noen store planer har vi ikke akkurat nå, men det blir vel noen små endringer i kjøkkenhagen. Vi har endret litt på (og sanert) i jordbærbedene. Jordbær skal etter det vi har hørt skiftes ut ved jevne mellomrom. Så derfor, altså. Vi snakker også om å gjøre noe med vårt lille og forsåvidt vel fungerende aspargesbed. Utvide det litt og lage noen ordentlige kanter, kanskje. Kanter og gangveier er jo vanligvis min oppgave, så det ser jeg fram til. Det er på tide å renovere noen av flettegjerdene (av armeringsjern og hasselkvister) også. Da passer det jo fint at noen av våre mange hasselbusker nå straks trenger en kraftig beskjæring.Jeg ser på nettet at folk allerede har begynt å så med tanke på sommeren. Sånn er det hos oss også, så snart jula nå er ryddet ut (bloggskrivingen blir stadig avbrutt av ulike små oppdrag i så henseende), er det klart for å begynne å så hos oss også. Blodbeger først, tenker jeg.

Bildene idag er tatt fra soverommet i andre etasje. Med et sånt lett lite snødryss vises konturene og strukturen i kjøkkenhagen godt. Det er jo fint å se på, men ellers må jeg innrømme at jeg foretrekker milde framfor strenge vintre.

Godt nytt hageår!

4 kommentarer:

 1. Det er alltid gøy å planlegge utviklingen i hagen, og å se den litt sånn ovenfra.
  Hilsen ingeborg fra fruhaldshage, godt hagenyttår til dere også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ingeborg. Vi gleder oss til vår og sommer!

   Slett
 2. Hyggelig å høre fra dere igjen. Riktig godt nytt år til dere. Hilsen fra Liv

  SvarSlett