Hagegnomen Bjarnes Hageblogg kan i noen tilfeller inneholde innlegg som er resultat av sponsing, eller noe som ligner på produktplassering. Normalt vil det fremgå av innlegget om så er tilfelle. This blog is about gardening, please use the Translate-button in the top right corner.

mandag 4. januar 2016

Drivhuset i vintermodus

Drivhuset vårt er i bruk hele året. Det var faktisk noe vi tenkte på når vi anskaffet det for seks år siden; hva hvis vi går lei av hagebruk og dyrking, hva med drivhuset, da? Vi vil ikke ha et sånt forlatt prosjekt i hagen som bare blir stående og forfalle. Da måtte vi altså velge et drivhus som også kunne brukes som en utestue, så kunne det eventuelt bli permanent utestue om hageinteressen skulle dabbe av.


I vinterhalvåret er det altså en ren utestue. Vi rydder ut alt som er der av planter og sånne greier, og setter inn litt ekstra møbler.
I år har vi til og med persisk teppe på gulvet! Det teppet bor på terrassen om sommeren, og funker fint i drivhuset om vinteren.

Ellers kan jeg melde at vi har hatt ubudne gjester i drivhuset for første gang på seks år. Vi har hatt en enkel lås på døra (doble skyvedører uten mulighet for vanlig lås), men etter at vi byttet til en litt knotete lås så var nok særlig jeg litt slapp med å låse. Så da, så. Den aktuelle delinkventen tok ikke med seg så mye, og ødela heldigvis ikke noe heller. Det forsvant to saueskinn (til noen hundrelapper hver) en liten parafinlykt (høy affeksjonsverdi) og en snodig liten kurv fra Afrika som var laget av ståltråd og to typer (Safari og Kilimanjaro) ølkorker (affeksjonsverdi).

Så nå har det kommet en kraftigere hengelås på. Her kan du se bilde av hengelåsen!


Ha det bra!

6 kommentarer:

 1. Så kjipt å forsyne seg av andre folks kos! Håper låsen gjør jobben sin fremover :-)

  SvarSlett
 2. Å kjære vene - bryte seg inn i drivhus !?!
  Bor aller innerst i blindvei og satser på låsfritt...

  SvarSlett
 3. Ja, det er jo litt kjipt. Men gleden over å ha et drivhus overgår irritasjonen over besøket.

  SvarSlett
 4. Godt nyttår!
  Dere er heldige som kan benytte drivhuset hele året :-)
  Kjedelig at dere har hatt innbrudd i drivhuset.
  Kanskje på tide å sikre vårt eget også medbedre låser. Men jeg har hittil tenkt at det er så lett å bryte seg inn i et drivhus ved å knuse et vindu, så det har ikke vært for stor prioritet for oss frem til nå. Jeg håper hengelåsen vil hindre flere innbrudd hos dere.
  Ha en fortsatt god dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for omtanken, Stein. Jeg er glad ingen har funnet på å knuse en rute, det ville vært ergelig. Ellers lar vi ikke denne hendelsen legge noen demper på gleden over å surre i hagen. Nå er det straks såing på gang. Ha det fint!

   Slett
 5. Hei! Kjempefint drivhus:)Hva slags drivhus har dere? Jeg ønsker meg også et som kan brukes året rundt. Ha en fin vår! Karin

  SvarSlett